dimarts, 23 de febrer del 2010

17 culés contra l'Stuttgart

He viscut un gran dimarts europeu en companyia de 16 bons amics culés. Ens hem reunit en un bar musical del carrer Gran de Sant Andreu. Tota la primera planta era nostra. A les 20.45, l'ambient era de gala. Teníem fam de Champions i també de cervesa. Els primers minuts han estat desconcertants: "Què li passa al Barça?", ens preguntàvem amb desassossec. Com més atacava l'Stuttgart més cervesa consumíem. Ja se sap, l'alcohol ofega les penes.

L'1-0 del Stuttgart ens ha deixat molt tocats. Encara sort que en aquest precís moment han arribat els assortiments de formatge, embotit i truita. El sector dels patidors (el meu) ja ens vèiem eliminats de la Champions. El Xavi, el Jordi, el Carles i l'Antonio, més optimistes que jo, pronosticaven una remuntada. El millor que ens ha pogut passar és que el primer temps acabés amb l'1-0. Les frases més escoltades en el descans han estat: "Per què estem jugant tan malament?", "Així no anirem enlloc", "Hem de tornar a fitxar Hleb" i "Aquesta truita està boníssima".

Segon temps. El Barça surt més endollat i Ibra empata. Celebrem el gol com si fóssim "hooligans", amb salts, abraçades, crits i algun atac d'histèria. Un cambrer ens crida l'atenció: "No facin tant soroll que els veïns es queixen". Li dic al Xavi que el partit acabarà així, en empat. La història d'aquest Stuttgart-Barça té paral·lelismes amb el Lió-Barça de l'any passat (també va acabar 1-1). No m'equivoco. El resultat final és bo i alguns dels meus col·legues comencen a organitzar el viatge de quarts de final. El destí preferit de la majoria és Burdeos (el Girondins ha guanyat aquesta nit 0-1 al camp de l'Olympiakos). El meu germà, que no ha pogut assistir a la gran cita, m'ha enviat diversos SMS durant el partit. L'últim només té dues paraules: "Encara prou!".

A les 23 hores abandonem el bar. Els més entusiastes del grup volen anar a Canaletes. La proposta no obté consens i acabem prenent unes caipirinhes a la discoteca Luz de Gas. El Bernabéu està una mica més a prop.

Una a-barça-da!!!