dimecres, 26 de novembre del 2008

Som els amos d'Europa

Ni Isabel II, ni Joan Carles I, ni Sarkozy, ni el mateix Berlusconi. Els amos d'Europa som nosaltres, els culés. Cap equip europeu no juga com el Barça. Practiquem el futbol més vistós, marquem més gols que ningú i sumem els punts de tres en tres. Som tan decisius a Europa que en la pròxima reunió del G-20 hauria de participar un directiu del Barça.

Gols i cerveses:
Quedes amb els amics en un d'aquests bars enormes amb mil pantalles de televisió, et demanes una cervesa i un entrepà, celebres els primers gols amb la il·lusió d'un adolescent, demanes una altra cervesa, continues celebrant més gols, demanes la tercera cervesa, cantes una sardana i un fado, aplaudeixes tots els jugadors (fins i tot a Hleb i Henry)... i a les 22.45, quan surts del local, estàs tan content que no t'assabentes de la baixada de temperatures (el termòmetre de Les Rambles marcava 6 graus, una rasca important per a nosaltres).

No vull anglesos:
I ara arriba aquell moment entranyable d'escollir rival per a vuitens de final. Els jugadors diran "que a hores d'ara tots els rivals són complicats". Però, posats a somiar, no vull saber res dels anglesos (Liverpool, Manchester, Chelsea i Arsenal) i em quedo amb l'Anorthosis. El més important és que el partit de tornada serà al Camp Nou. I el factor camp, només cal repassar les estadístiques, és decisiu.

El tourmalet:
Quants punts aconseguirem en els pròxims 4 partits de Lliga (Sevilla, Vila-real, València i Madrid)? La meva valoració és la següent:

10-12 punts. Per tirar coets. Passarem uns Nadals de bogeria (especialment si hem guanyat al Madrid)

8-9 punts. Satisfacció general. Menjarem molts torrons (especialment si hem guanyat al Madrid)

6-7. Justet. No saltarem d'alegria, però cantarem nadales (especialment si hem guanyat al Madrid)

3-5. Decebedor. Millor no fer gaires brindis (excepte si hem guanyat al Madrid)

0-2 Un pal. No provarem ni els torrons, ni res. I, sens dubte, no celebrarem la Nit de Cap d'Any.